Ei tänään ole maanantai - Krapu 4/2024

"Ei tänään ole maanantai"

Tämä on kananmunakastiketta…

Riemastuin taas kerran! Mikä ihme siinä on, että mainokset on aina niitä 

samoja. Blaa blaa blaa.

Mutta mitä, mitä korvani kuulevatkaan tänään: uusi tuote, uudet äänet, uudet kasvot. 

Uusi mainos!

Jotain uutta niiden vanhojen yhdenmukaisilta, yhtenäisiltä kuulostavilta mainosten joukossa. 

Vaan hetken kuluttua hillitön raivo valtaa mieleni ja tekisi mieleni heittää ensimmäinen käteeni osuva esine kohti televisiota. Sieltä kuuluu jälleen sitä samaa mums-mums-lol-lol -lällätystä miltä kaikki mainokset kuulostavat ja kun vilkaisen tv:tä en oikeastaan saa edes selvää, 

mitä siellä mainostetaan. Vaatteita vai koruja, kodinkoneita vai autoja. Olisipa mainokset vielä samanlaisia kuin olivat 70-luvulla.Viikon 4 krapusanat ovat riemastua, yhtenäisyys, raivo.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, 

ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki SusuPetalin blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

Kommentit

 1. Juuri mainosten takia olen siirtynyt suoratoistopalvelujen katsojaksi, ei tarvitse mainoksia tuijottaa. TV:stä katson uutiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista pahuksen mainoksista tämäkin sai alkunsa. Sattumalta huomasin tuon Kaikki synnit -sarjan viimeisen kauden, mutta tietenkin se tuli kanavalta, jossa on mainoksia. Kun joka mainoskatkolla kuunteli niitä samoja mainoksia, ne alkoi tulla jo korvista ulos, vaikka yrittikin olla kuuntelematta.
   Siitä sai tämä krapu ideansa.
   Ja suoratoistopalveluita rupesin minäkin meille taas kerran miettimään ja ääneenkin puhumaan, se vaan, kun meidän kylällä ei vieläkään ole laajakaistapalveluita, vaatisi se sen lisähärpäkkeen mikä-se-nyt-olikaan, että saisimme sen kunnolla toimimaan.
   Netti toimii kummallakin mobiililaajakaistalla riittävän (=oikein) hyvin ja se ainakin toistaiseksi riittää myös Netflixin katsomiseenkin. Harkintaan meni kuitenkin, jälleen kerran, on noi tyhjänpäiväiset mainokset niin ärsyttäviä.

   Poista
 2. Lapsuuden mainoksia muistaa edelleen.
  Suoratoistopalveluiden katsojana en nykyään enää mainoksia näe ja hyvä niin, ei hermo kestäisi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Aina kun mä maitoo juon..." ja "Taitaa tyttö tietää.." Ja voi, niin monta TARINALLISTA mainosta.
   Muistaako muuten kukaan mikä oli se raidallinen hammastahna, olikohan niitä kahta erilaista, puna-valkoraidallista ja sini-valkoraidallista? Nimi on ihan kielenpäällä, mutta kun ei niin ei. Niitä pohdittiin viime viikolla mainoksista puhuttaessa 😄

   Poista
 3. OI, täällä sama raivo! En yhtään jaksa minkään kanavan mainoksia. Ylekin tyrkyttää omaa nostatustaan ihan liikaa. Onneksi saa äänen pois. Mainosten laatu on myös paskaa. Sori mutta en jaksa yhtää vitamiini tai junttimainoksia. Argh! Sain pienen raivon sisääni kun kirjoitin tätä - onneksi en ole X:ssä :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on molemmilla oma kaukosäädin - oli iloinen yllätys kun vanhan telkan kaukosäädin toimikin, kun muutama vuosi sitten piti ostaa uus telkka.
   Ääni on siis meilläkin usein pois mainoskatkojen ajan, mutta jos "katsotaan" jotain kotimaista, saattaa kumpikin tehdä jotain muuta samalla ja mainokset, jotka yleensä vielä tulee KOVEMMALLA VOLUMELLA, jää huutamaan, ennen kuin saa kaukon käteensä.
   Toinen mikä saa mut raivoihini on ikuiset uusinnat. Joulun alla tuli niitä romanttisia jouluelokuvia, joista yksi ja sama elokuva tuli YHDEKSÄN kertaa!!!!
   Mutta, sitten kun jää joku kerrankin kiinnosta ohjelma katsomatta, niin ei, ei varmasti tule uusintana.
   Tai kun kerrankin viikonloppuna sattuu tulemaan katsottavia elokuvia, ne tulee kaikki yhtä aikaa - eikä mikään niistä tule uusintana 🤦‍♀️🤦‍♀️
   No, kohta tulee kesä ja voi viettää illat portailla istuen ja ohikulkijoita laskien 🌞😉

   Poista
 4. Juuri eilen viritin television, kun on jäänyt pitkän aikaa tekemättä. Kanavia on ihan tuhottomasti, suurin osa tietysti mainosrahoitteisia. Kai niitä joku katsoo, koskapa ne pyörivät. Minä en katso, en hääviin siedä edes MTV3:n tai Nelosen uutisia, ellen onnistu siirtymään k.o. kanaville juuri varsinaisen sisällön alettua. Leffan katselu aiheuttaa turhan tiheää jääkaapilla käyntiä - siispä katselen 'Yle Areenaa ja Ylen kanavia, ja joskus tartun johonkin suoratoistopalvelun tutustumistarjoukseen, puolison kanssa vuoron perään, ja irtisanomme sopparit ennen normilaskutuksen alkua.
  Aikanaan Hesarin digiversion tilattuani tiedustelin, paljonko pitäisi maksaa, ettei mainoksia näkyisi, eikä AdBlock tainnut niihin pystyä.
  Sieltä vastattiin, että mainokset ovat lehden sisältöä.
  No, niistä pääsee yli sormella pyyhkäisten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtaisin mieluusti television radioon ja katsoisin tv:stä vain sen mikä milloinkin oikeasti kiinnostaa, mutten ole saanut Mursua vielä ylipuhuttua siihen.
   Meillä tv on taustahälynä, peittää kummankin joskus hyvinkin raivostuttavaa tinnitusta.
   Näin kun kuljen täällä blogimaailmassa, pystyn sulkemaan paljon tv:stä kuuluvaa, jopa mainoksia, mutta jostain syystä ne kaikkein ärsyttävimmät mainokset pääsee tämänkin läpi.
   AdBlock on tietokoneessa päällä - ja estää joskus sellaistakin minkä haluaisi nähdä tai minkä haluaisi toimivan: jos ei toimi tai näy, niin ei kai ole sitten tarpeellista.
   Mainosten lisäksi netissä ärsyttää evästeet.

   Poista
 5. Tuttuja tuntoja tässä näkyy olevan yhdellä sun toisella:-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään, en siis ole ainoa (en kyllä uskonutkaan 😉) tämän "mainosvihani" kanssa

   Poista
 6. Kirjoitit napakan kravun ja hyvällä tyylillä. Olen samaa mieltä mainosten tulvasta ja sisällöstä. Minulta lipee moni mainos yli hilseen, en vaan hoksaa, mitä edes mainostetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii!
   Monen mainoksen kohdalla tosiaan pitää oikein miettiä, että mitähän kummaa tässä mainostetaan. Ja se epäselvä puhe; on monta mainosta joista vasta neljännen tai viidennen kerran jälkeen olen saanut selvää "ai se sanoi NOIN"

   Poista
 7. Ei ole televisiota ei mainoksia :) Tietokoneelta katselen/kuuntelen Areenan ohjelmia silloin kun haluan ja mitä haluan. En todellakaan kaipaa mainoksia katkaisemaan olemistani ja keskittymistäni. Ei ihme että koet raivoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Äijälle jo kerroin; vaihtaisin meillä taustahälynä auki olevan tv:n mielelläni radioon - ja mielellään muuten vielä kanavaan jolla ei ole mainoksia.
   Aikanaan täällä A-nopilla käydessämme täällä oli aina radio auki ja jotenkin osuttiin aina siihen aikaan kun sieltä tuli Kansanradio 😊 Se oli oikeastaan aika viihdyttävää kuunneltavaa, vaikka ymmärränkin, että - ainakin osa - soittajista oli ihan tosissaan asiansa kanssa. Minäkin olisin voinut soittaa sinne tästä raivostuttavasta mainosasiasta 😄

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, on mukava kuulla mitä mieltä olet tarinastani. Kerro reilusti mistä tykkäsit tai mikä meni pieleen :)
Ainekirjoitus ei ollut koulussa se "mun juttu" ja on ihan eri asia kirjoittaa blogia kuin tarinoita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ratsastusretki - Krapu 43/2023

Putkiremontti - Krapu 40/2023

Teetä ja sympatiaa - Krapu 17/2024