Ihanat Krapuilijat ja ihanat Kravut

Ensimmäisenä Krapuni kuulee aina Mursu tuossa huoneen toisella puolella; harvoin se mitään korjauksia ehdottaa, joskus jotain sanajärjestyksiä tms. kun olen innoissani kirjoittanut ja äidinkielenopettajan opit on täysin unohtuneet siinä kiireessä. 

Usein luen hänelle teidän muidenkin Krapuja ja ne synnyttävät meillä monenlaisia keskusteluja - siinä yksi iso kiitoksen aihe 🙏

Kuluneella viikolla mainitsin Mursulle, että olemme me Krapuilijat aika jännää porukkaa. Krapun "ohjeissa" sanotaan, että kirjoittamisen kanssa ei ole mitään kiirettä, aikaa on koko viikko. Mutta kuinka ollakaan, aika moni meistä kirjoittaa krapunsa jo heti sunnuntaina 😊 Tai ainakin parin päivän sisään. 

Tämä ei siis ole mikään arvostelu ketään kohtaan - tämä on vain huomio, jonka halusin jakaa kanssanne 🧡

Itse aloitan uusien sanojen/aiheen odottamisen jo hyvissä ajoin lauantaina - tai joskus jopa silloin sunnuntaina, jos olen kirjoittanut krapuni heti saman tien. 
(Ehkä omistakin kravuista tulisi parempia jos malttaisin odotella ja kypsytellä - mutta kun on tällainen kaikki-mulle-tänne-heti-nyt -tyyppi)

On hienoa kun saa kuulua tällaiseen joukkoon ja kirjoittaa (opetella kirjoittamaan) muutakin kuin noita höpötyksiään tuonne blogin puolelle. 

Susulle iso kiitos kun jaksat tätä Krapua vetää ja teille muille Krapuilijoille kiitos kun käytte kommentoimassa - käyn kyllä lukemassa teidän krapunne, vaikka kommentti välillä jääkin kirjoittamatta. 

Hyvää Krapuvuotta kaikille kirjoittajille! 

Edit: Tarkennan vielä: Emme Mursun kanssa arvostele teidän muiden kirjoituksia, vaan teidän krapunne annetuista aiheista antavat meille keskustelun aiheita - 40 vuotta "yhteisiä ajatuksia" todellakin kaipaa jo uusia näkökulmia moneen asiaan ja teiltä niitä on saanut runsain mitoin. "Miksi minä en tajunnut tuota" tulee usein mieleen 😄

Kommentit

 1. Olipa mukavaa lukea tämä postaus krapuilusta, kiitos. Olisipa mielenkiintoista kuulla sinun ja Mursun keskusteluja, kun käytte krapuja läpi.

  Varmaan moni haluaa kirjoittaa kravun aika nopsaan pois alta, ettei tulevan viikon aikana vaan pääse unohtumaan koko homma.

  Itsellenikin krapuilu pitää kirjoittamisen elossa, hyödyn siis haasteesta todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu 🧡
   Päivitin tuohon kirjoitukseen, ettemme suinkaan arvostele muiden kirjoituksia vaan saamme uusia näkökulmia aiheisiin ja 40 yhteisen vuoden jälkeen tosiaankin on ihan mukava saada uusia keskustelunaiheita 😄 - sen ikuisen "katsos, siellä sataa lunta", "katsos, lumisade on loppunut" tilalle...

   Kouluaikoin ainekirjoitus oli kauhistus, mutta krapuilu on mukavaa ja kesällä sain kuulla, että olen perinyt kirjoitustaitoni isotädiltäni - se on minulle kunnia.

   Poista
  2. En minä kuvitellutkaan teidän arvostelevan krapuja, vaan juuri antavan puheenaiheita.

   Poista
 2. Krapuilu on tosi tärkeää minullekin, se on hyvää aivotoimintaa ja selkeä aikataulu antaa ryhtiä.
  Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara 🧡
   Totta, kirjoitus on hyvää aivotoimintaa ja sitä mun aivot Riesan kanssa kaipaavat - siksi kirjoitan Krapuja ja höpöttelen blogiin muuta elämästä Pöllönkulmalla.

   Poista
 3. Olen niin samaa mieltä kanssasi krapukirjoittamisesta sekä iloitsen myös kuulumisestani tähän kirjoittajaporukkaan.
  Iso kiitos Susulle kravun vetovastuusta. Myös sinulle näistä krapuiluun liittyvistä ajatuksistasi.
  Minun blogini ei ilmeisesti enää eläisikään ilman krapua. Vaikka rakastan kirjoittamista, olen huomannut, ettei ajatus aina juokse. On tullut hidastuksia, niin kuin nyt neuletyöt, vai liekö ne vain tekosyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii 🧡
   Näin "vain kotona" olevana on mukava kun monenlaista tekemistä; käsitöitä, lukemista ja kirjoittamista - krapuilu on yksi viikon kohokohta, vaikka välillä tuleekin taukoja syystä tai toisesta, mutta siinä onkin yksi tämän hyvistä puolista; ei ole pakko. Ja aina on tervetullut takaisin.

   Poista
 4. Ajatuksenani on ollut kirjoittaa blogiini kaksi kertaa viikossa, joista toinen olisi runo ja toinen krapu-haaste, joka voi olla proosaakin (tai proosarunoa). Sen kautta koen liittyväni "kirjoittajayhteisöön", vastapainona yksinkirjoittamiselle. Hyvää kirjoitusvuotta kaikille krapuilijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun tekstisi ovat hienoja, saavat minut usein niin sanattomiksi, etten kerta kaikkiaan vain osaa sanoa mitään - siksi en saa kommentoitua. Luen kyllä, siitä voit olla varma.
   Kirjoitin muutamia runoja, kun Sus' parisen vuotta sitten veti Runotorstaita, mutta itsekseni en oikein osaa runoja kirjoittaa - tai sitten ovat NIIN henk.koht. etten tohdi julkaista, kun näillä sivuilla käy ystäviä/tuttuja 😉
   Hienoa, että meillä on tällainen kirjoittajayhteisö, jossa voimme kirjoittaa yhdessä ja kuulua samaan joukkoon!

   Poista
 5. Olipa kiva lukea mitä kraputekstit saavat aikaan. Mukavaa vaihtelua sääkeskusteluihin :). Susun ansiosta aiheet vaihtelevat ja kirjoittajat antavat eri näkökulmia asioihin. Tämä on ollut tosi kiva yhteisö. Toisinaan kirjoittaminen jumittuu ja jää siihen mutta aina kuitenkin yritän saada jotain ajatusta sanojen ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anli 🧡 Joskus on tosiaan hiljaisia iltoja, kun ei ole muita puheenaiheita kuin sää - tai "mitähän sille Pojalle kuuluu", eikä kuitenkaan tule soitettua, kun ei tahdo häiritä sen lopputyön tekemistä - kyllä se sieltä soittaa kun on aikaa...
   Joskus krapun kirjoittaminen tuntuu sen yhden sanan takia vaikealta, mutta kun aikansa pohtii, niin kyllä se sieltä jotenkin aina lähtee muotoutumaan. Niin tälläkin kertaa 😉

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, on mukava kuulla mitä mieltä olet tarinastani. Kerro reilusti mistä tykkäsit tai mikä meni pieleen :)
Ainekirjoitus ei ollut koulussa se "mun juttu" ja on ihan eri asia kirjoittaa blogia kuin tarinoita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ratsastusretki - Krapu 43/2023

Putkiremontti - Krapu 40/2023

Teetä ja sympatiaa - Krapu 17/2024